📝✏ جهت اطلاع اعضای محترم  :
#اساسنامه
شرکت تعاونی تامین نیاز مصرف کنندگان
( شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان لاهیجان )

فصل چهارم   :  مقررات مالی

✔ ماده ۴۰ _

ابتدای سال مالی تعاونی اول فروردین   ماه و انتهای آن آخر  اسفند   ماه همان سال خواهد بود باستثنای سال اول تأسیس که از تاریخ تشکیل تا پایان   اسفند ماه است .

✔ ماده ۴۱ _

هیأت مدیره موظف است نسخه ای از گزارش ها ، صورت های مالی پایان دوره از قبیل ترازنامه و حسابهای عملکرد و سود و زیان ، پیشنهاد نحوه تقسیم سود خالص و بودجه پیشنهادی سال بعد را پس از آماده شدن حداکثر تا ۳۰ روز قبل از تاریخ تشکیل جلسه مجمع عمومی عادی سالانه برای رسیدگی به بازرس / بازرسان تسلیم نموده و علاوه بر آن هر سه ماه یکبار تراز آزمایشی حساب های تعاونی را همراه با تجزیه و تحلیل فعالیت سه ماهه تعاونی تهیه و در اختیار بازرس / بازرسان قرار دهد و نسخه از آن را نیز به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ارسال نماید .

✔ ماده ۴۲ _

هر یک از اعضاء در صورت مشاهده نقص یا تخلف در اداره امور تعاونی می تواند گزارش و یا شکایات خود را به بازرس / بازرسان اعلام نماید و در صورت عدم اخذ نتیجه و باقی بودن بر شکایت ، با وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مکاتبه کند . هیأت مدیره مکلف به اجرای نظر وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مزبور که به طور کتبی و رسمی ابلاغ میشود خواهد بود .

مدیران تعاونی موظفند با کارشناسان ، حسابرس یا حسابرسان منتخب وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی همکاری بنماید و کلیه اسناد و مدارک مورد نیاز را در اختیارشان قرار دهند .

✔ ماده ۴۳ _

در تهیه و تنظیم اسناد حسابداری و دفاتر قانونی و صورتهای مالی ، رعایت اصول و موازین ، روشهای متداول و قابل قبول و قوانین و مقررات جاری الزامی است .

✔ ماده ۴۴ _

هدایا و کمکهای بلاعوض در صورتی که از طرف اعطاء کننده برای مصرف خاصی تعیین نشده باشد . اگر نقدی باشد بحساب درآمد و اگر غیر نقدی باشد تقویم و به حساب درآمد منظور خواهد شد .

✔ ماده ۴۵ _

افتتاح هر نوع حساب نزد بانک ها و سایر مؤسسات اعتباری ، پس از تصویب هیأت مدیره با امضاهای مجاز معرفی شده از طرف هیأت مدیره امکان پذیر خواهد بود .

✔ ماده ۴۶ _

سود خالص تعاونی در هر سال مالی به ترتیب زیر تقسیم می شود :

۱ – از حداقل پنج درصد به بالا با تصویب مجمع عمومی عادی به عنوان ذخیره قانونی منظور می شود .

۲ – حداکثر پنج درصد از سود خالص بعنوان اندوخته احتیاطی به پیشنهاد هیأت مدیره و تصویب مجمع عمومی عادی به حساب مربوطه منظور می گردد و نحوه مصرف آن با تصویب مجمع عمومی عادی است .

۳ – حداکثر ۴ درصد از سود جهت پاداش به اعضاء ، ( کارکنان ، مدیران و بازرسان به پیشنهاد هیأت مدیره و تصویب مجمع عمومی عادی تخصیص داده می شود .

۴ -پس از وضع وجوه باقی مانده ۵۰ درصد سود خالص به تناسب سهام و ۵۰ درصد دیگر به   میزان خرید (   مازاد برگشتی )   هر یک از اعضاء تقسیم می گردد .

تبصره ۱  ذخیره قانونی تا زمانی که مبلغ کل ذخیره حاصل از درآمد های مذکور به میزان یک چهارم معدل سرمایه سه سال اخیر تعاونی نرسیده باشد الزامی است .

تبصره ۲  تعاونی می تواند با تصویب مجمع عمومی عادی تا حداکثر یک دوم ذخیره قانونی را جهت افزایش سرمایه خود به کار برد . استفاده مجدد از باقیمانده آن جهت افزایش سرمایه مجاز نیست .

تبصره ۳  هیأت مدیره می تواند از محل اندوخته احتیاطی با تصویب مجمع عمومی عادی مبلغی را برای انجام امور خیریه و عام المنفعه تخصیص دهد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *